Nymarkskolen i Svendborg har i 10 år haft succes med projektet LOMA – Lokal Mad, hvor elever, forældre og medarbejdere har nydt sund og klimavenlig mad.
Køkkenleder Camilla Suna, der har været med siden starten, ser LOMA som en integreret del af skoledagen, hvor eleverne hjælper med madlavningen.
Hun deler tips til at strække madbudgettet og minimere madspild, som at bruge grøntsagsrester i dejen til boller eller minipizzaer og at have en restedag på menuen.
LOMA er et dagligt samarbejde mellem køkkenpersonale, en madkundskabslærer og en gruppe elever, der producerer et sundt frokostmåltid.
Eleverne har stor indflydelse på menuplanlægningen og serverer maden fra flere stationer rundt om på skolen. Alle elever samles til frokost for at nyde det fælles måltid.
LOMA-projektet er en del af Landsforeningen LOMA – lokal mad for Dagtilbud og Skoler, og startede som et pilotprojekt på Nymarkskolen i 2011-2013. Siden da har det været en fast del af skolens hverdag.
https://www.svendborg.dk/nyheder/loma-fejrer-10-aars-jubilaeum