Fire lokale foreninger og initiativer modtager fondsmidler

Modtagere fra Broløkke Sportsrideklub sammen med Jan Hansen (th), centerdirektør i Andelskassen i Odense og Kenneth Poulsen (tv) fra Fonden. (Foto: Danske Andelskassers Bank)
dato

Fire lokale foreninger og initiativer har modtaget 104.000 kr., som de kan bruge til lokale aktiviteter til glæde for lokalsamfundene. Pengene er uddelt af Fonden for Andelskasserne i område Syd.

Danmark er fyldt med energiske ildsjæle. Men selv den stærkeste virketrang kan bremses, hvis der ikke er økonomi til at føre de gode idéer ud i livet. Fonden for Andelskasserne i område Syd har netop til formål at støtte initiativer og aktiviteter, der vil gøre en synlig forskel i lokalsamfundene og har derfor givet en økonomisk hjælpende hånd til fire foreninger og initiativer på Midtfyn og i Odense-området.

Modtagerne er:

  • Sportsmotorklubben Odin har modtaget 15.000 kr. til initiativet ”Lokal Ræs: Anders Thomsen Speedway Cup”
  • Broløkke Sportsrideklub har modtaget 24.000 kr. som tilskud til nyt vandingsanlæg til udendørs ridebane
  • Forum Ferritslev Rolfsted har fået 15.000 kr., der skal bruges på Dyssefest 2024 – fællesskab i fokus
  • Egebjerg Møllelaug har modtaget 50.000 kr., der skal gå til Egebjerg Mølle

Det glæder Mikael Skov, som er næstformand for Fonden for Andelskasserne i område Syd, at fonden kan være med til at sprede glæde og udvikling i lokalsamfundene.

”Uddeling af midler er vigtigt for os i fonden. Fonden er oprindeligt opstået fra de gamle Andelskasseområder, og vi er derfor glade for, at vi på den måde kan understøtte de lokale ildsjæle og udviklingen i lokalsamfundene, hvor vi stammer fra,” siger Mikael Skov.

For at komme i betragtning til fondens midler skal aktiviteterne finde sted i fondens område og fremme udviklingen af sociale, kulturelle og kreative fællesskaber. Vigtigt, fordi fællesskaberne bringer mennesker sammen og er til glæde for en bred kreds af lokale borgere.

For nylig mødtes ildsjæle fra de lokale initiativer i Andelskassen i Odense for at modtage den økonomiske håndsrækning fra fonden. Her deltog centerdirektør for Andelskassen i Odense, Jan Hansen også.

”Som en aktiv bank, der gerne vil understøtte tiltag i Odense-området, er det dejligt at være med, når fonden for banken uddeler midler til lokale initiativer. Det er i vores DNA at give noget tilbage til det lokalsamfund, som vi er en del af, og det glæder mig at se, at modtagerne vil bruge pengene, så de kommer til gavn for indbyggerne i lokalområdet,” siger Jan Hansen.

På Andelskassens hjemmeside andelskassen.dk/om-banken/organisation-og-ledelse/fonde/fonden-for-andelskasserne-i-omraade-syd/ kan man holde sig orienteret om ansøgningsfristen for næste uddeling af støttemidler. Her finder man også ansøgningsskema og yderligere information om, hvilke betingelser ansøgningerne skal opfylde.

Kilde: Danske Andelskassers Bank
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.